Tips en tricks

 

Of u nu kunstnagels draagt of niet, de verzorging van uw nagels en handen is in beide gevallen even belangrijk. Hier een aantal gouden tips om zelf in acht te nemen bij de verzorging.

Uw nagels zijn sierraden en geen werktuigen! Gebruik uw nagels niet als gereedschap voor het openen van verpakkingen, het verwijderen van nietjes en bij huishoudelijke klussen. Gebruik handschoenen tijdens het werken in de tuin en met schoonmaakmiddelen en andere chemische producten zodat uw nagels en handen mooi blijven. Middelen als terpentine, Antikal, Blue Wonder, aceton enz. zijn erg schadelijk voor (kunst)nagels en handen!

Knip uw nagels nooit met een (nagel)schaar of nagelknipper. Daardoor is er meer kans dat uw nagels scheuren of breken. Gebruik de juiste nagelvijl om de lengte van uw nagels aan te passen.

Smeer uw handen meerdere keren per dag in met handcrème en masseer regelmatig uw nagelriemen in met nagelriemolie om deze soepel en in goede conditie te houden.

Gebruik altijd nagellakremover zonder aceton. Aceton droogt de natuurlijke nagel uit. Kunstnagels kunnen loslaten en beschadigen door het gebruik van aceton.

Gebruik altijd een base-coat voordat u uw (kunst)nagels lakt. Hiermee voorkomt u verkleuring van de nagels.

Peuter niet aan uw kunstnagels en trek de kunstnagels nooit los.

Verwijder nooit zelf uw kunstnagels! Dit kan schade veroorzaken aan de natuurlijke nagel. Maak hiervoor een afspraak bij uw salon. De styliste zal de nagels op de juiste wijze en met de juiste middelen en producten voor u verwijderen.

Laat uw nagels op tijd nabehandelen (opvullen). Door de nagels op tijd te laten opvullen voorkomt u het scheuren en breken van de kunstnagels.

Als uw nagels regelmatig of snel loslaten bespreek dit met uw styliste. Er kunnen verschillende oorzaken hiervoor zijn.

Laat uw nagelstyliste het werk doen. Als een kunstnagel breekt of loslaat, maak dan een herstel afspraak. Trek uw nagels er nooit af want dit kan blijvende beschadiging brengen aan uw natuurlijke nagels.